Tanguy Turgis wint Omloop Het Nieuwsblad voor beloften
Foto: Marc Van Hecke

Tanguy Turgis (BMC Development Team) heeft zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften gewonnen. De Fransman haalde het na een wedstrijd over 176 km met start en aankomst in Zottegem in een sprint met twee van Aaron Verwilst. Robbe Ghys vervolledigde het podium.

Van bij de start werd er heel nerveus gekoerst. In het eerste wedstrijduur werden, ondanks het lastige parcours, al 43 kilometer afgelegd en nog zakte het tempo niet. Op 45 kilometer van de eindmeet brak het peloton in verschillende stukken en daarna vormde zich nog voor het ingaan van de laatste ronde een kopgroep met vijftien renners.

Met nog 17 kilometer voor de boeg gingen Verwilst en de Turgis hun kans. Zij mochten het met geringe voorsprong uitmaken wie het zou halen en in de daaropvolgende sprint met twee was Turgis net iets sterker. Hij volgt daarmee Elias Van Breussegem op als eindlaureaat van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften.

Uitslag:

1. Tanguy Turgis (Fra/BMC DT) de 176 km in 4u17:25 (gem 41,02 km/u) 2. Aaron Verwilst 3. Robbe Ghys op 0:05 4. Mathias Van Gompel 5. Brecht Ruyters 6. Lennert Teugels 7. Arjen Livyns 8. Fabio Sinoy 9. Stan Dewulf 10. Jordi Warlop

Tanguy Turgis wint Omloop Het Nieuwsblad voor beloften
Foto: Marc Van Hecke