Neuville kan zondag derde rally van het seizoen winnen
Foto: EPA
Na afloop van de tweede dag in de rally van Polen blijft Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) aan de leiding. De Est Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) volgt in tweede positie op 3,1 seconde. Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) is opgeschoven naar de derde plaats en volgt op 25,5 seconden van teamgenoot en leider Neuville.

De spannende strijd bovenaan het klassement tussen Neuville en Tanak werd tijdens de tweede dag verdergezet. Tanak nam na de twaalfde rit de leiding over waarna Neuville op zijn beurt hetzelfde deed na afloop van de veertiende etappe. Tanak en Neuville gaven elkaar geen duimbreed toe tot Neuville in de zestiende rit lek reed en 22,9 seconden en de leiding verloor. Neuville stond 14,4 seconden in het krijt ten opzichte van de Est maar de Belg sloeg keihard terug en had twee ritten later zijn achterstand opnieuw goedgemaakt. Neuville won zaterdag drie ritten ebn heroverde ook de leiding.

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) kreeg in de zestiende rit technische problemen en moest opgeven. Wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) staat na afloop van de tweede wedstrijddag op de vierde plaats en volgt op 1:32 van Neuville. De Fransman had in de openingsrit van de dag last van een leegloper en reed in de daaropvolgende rit lek.

Zondag worden er nog vier ritten gereden. De rally van Polen eindigt zondagnamiddag.

"Intense dag"

"Het was een zeer intense dag" aldus Thierry Neuville. "Zaterdagochtend verliep alles naar wens. Het duel met Tanak was zeer leuk. Eerst verloren we de leiding maar nadat we in de veertiende rit stevig uithaalden, konden we de eerste stek heroveren. Op het einde van de voormiddag was onze voorsprong identiek aan het verschil na de eerste wedstrijddag, 1,3 seconde. We waren vastbesloten om niet op te geven en te blijven aanvallen. Met succes want zaterdagnamiddag wonnen we meteen de eerste rit".

"In de daaropvolgende rit reden we links achteraan lek en verloren we veel tijd. Maar ook Tanak bleef niet gespaard waardoor we de verloren tijd opnieuw konden goedmaken en de leiding nogmaals heroverden", aldus Neuville, die in de stand drie seconden bonus heeft op de Est. "Onze voorsprong is niet groot waardoor we morgen niet bij de pakken kunnen blijven zitten. De strijd voor de zege is nog helemaal open. Ik ben er zeker van dat Ott jacht zal maken op ons."