Derde dag Rock Werchter van start met Frank Carter & The Rattlesnakes

Op Rock Werchter heeft de Britse rockgroep Frank Carter & The Rattlesnakes op het hoofdpodium de derde festivaldag afgetrapt met een bijzondere stevige set. De frontman ging meteen samen met zijn gitarist aan het crowdsurfen.

Met headliners ‘System of A Down’ en ‘Linkin Park’ valt er nog meer rockgeweld te verwachten op het hoofdpodium. Het is er ook uitkijken naar bluesmuzikant Seasick Steve en groepen als Passenger op de andere podia.

Na twee droge festivaldagen heeft het vannacht en in de vroege ochtend flink geregend in Werchter. 'We hebben desondanks geen campings moeten ontruimen. Wel is er hier en daar wat meer steenslag aangevoerd en werd het water weggezogen uit grote plassen', aldus burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar.

Het festival verloopt tot dusver zonder ernstige incidenten. In de loop van vrijdag diende het Rode Kruis 1.200 mensen te verzorgen en zeven mensen naar het ziekenhuis af te voeren. De politiediensten pakten vier mensen op. De 50.000 plaatsen op de campings zijn momenteel zo goed als volledig bezet.

De pendelbussen vanuit Aarschot en Leuven naar de festivalweide rijden zaterdag ondanks de nationale staking bij De Lijn nog steeds zoals gepland. OOk vrijdag was er geen hinder en De Lijn verwacht ook zaterdag geen problemen. De voorbije drie dagen heeft De Lijn in totaal al 43.400 festivalgangers vervoerd van en naar Rock Werchter. Dat is 20 procent meer dan tijdens de vergelijkbare editie van 2015 en iets minder dan in 2016, een editie die door wateroverlast (en het gebrek aan parkings in Werchter) eerder uitzonderlijke was.