Frank Carter & The Rattlesnakes: ‘Fuck you aan het weer’

Het venijn zit in de staart, zeggen ze. Nu kennen we niet veel van de anatomie van ratelslangen, maar met Frank Carter op de Main Stage zat er al flink wat pit aan het begin van de dag.

Ondanks de miezerregen stond er aardig wat volk voor de rosse Brit en zijn hardcorepunk. Dat het publiek alleen maar aangroeide, was te danken aan de onvermoeibare toewijding van de frontman om er een feestje van te maken. Met ‘Juggernaut’ en ‘Lullaby’ parkeerde hij zijn twee beste songs in het begin van de set.

Maar toen hij ‘this is how you open the fucking Main Stage’ zei, doelde Carter vooral op de manier waarop hij het publiek in crowdsurfte, recht ging staan op de schouders en handen van fans (of toevallige passanten, zo vroeg op de dag ben je dat nooit zeker op Rock Werchter) en gewoon door bleef zingen. Zelfs wanneer de mensen onder hem zélf begonnen te springen behield hij zijn evenwicht: dat dwingt respect af.

Dat Carter de hoge noten en langgerekte schreeuwen vanop zijn tweede album ‘Modern Ruin’ live niet altijd kon reproduceren, daar maalde niemand om. Dat hij een stuk of zeven circle pits kon aanvuren des te meer. ‘You know what we did? We just said fuck you to the weather’, vatte hij tevreden samen. Als het ook met deze groep alsnog niets wordt - eerder moest Carter al hardcoreband Gallows en poppunkers Pure Love ten grave dragen - kan hij nog altijd publieksopwarmer worden.