Oscar & The Wolf: Vuur, zeep en tranen
Foto: Koen Bauters

In The Barn haalde Oscar & The Wolf alle special effects uit de kast: van vuur en confetti tot zeep en tranen. Hieronder: de technische fiche van een euforisch popconcert.

Minuut 0: Max Colombie had zich voor de gelegenheid verkleed als Prince: een lange paarse jas met frullerige manchetten, een paarse zonnebril en veel ringen aan de vingers. Voorlopig nog geen duidelijkheid over een mogelijke naamsverandering tot symbool.

Minuut 7: De rookkanonnen in het podium gaan af. Het is exemplarisch voor de podiumopstelling: de band stond achter een led-muur te spelen. Niet bepaald collegiaal, maar Colombie liet het niet aan zijn hart komen: hij stond bovenop het bouwwerk de hanige hiphop van ‘The game’ te verkondigen.

Minuut 19: Boem, zegt het confettikanon. Boem gaan ook de bassen in ‘Joachim’ en ‘Undress’: blijf daar maar eens op stil staan.

Minuut 32: Vuurwerk regent uit het plafond. En uit Colombies microfoon voor het eerste van een hele reeks nieuwe nummers. ‘I’m ready for infinity’, klonk het daarin. Afgaande op wat we vrijdag hoorden kan dat kloppen: als er muzikale rechtvaardigheid bestaat wordt die nieuwe plaat een wereldhit.

Minuut 37: Technisch gezien niet ‘special’, maar wel veel ‘effect’: Colombies heupen draaien overuren. Wanneer hij ook de microfoon een lapdance gaf, gingen de hormonen in de sowieso al behoorlijk hitsig staande Barn helemaal in overdrive.

Minuut 40: Veel volk verlaat de tent om toch maar op tijd te zijn voor Radiohead. De rest vindt dat niet erg: meer plaats om te dansen.

Oscar & The Wolf: Vuur, zeep en tranen
Foto: Koen Bauters

Minuut 55: Bij traditioneel kippenvelmoment ‘Moonshine’ wil Colombie alle smartphonelichtjes in de lucht, zijn wolvenbende volgt gedwee. Van de weeromstuit kreeg Colombie het lastig: hij moest de ogen deppen. Kwamen die manchetten toch van pas.

Minuut 60: Bij het geweldige ‘Breathing’ gaat Colombie dromerig tollend de zomer tegemoet. Vaarwel weemoedige neuzelaar, welkom suikerdisco. Plots worden zeepbellen de tent in geblazen. Wat gaan ze nu nog verzinnen?

Minuut 64: Ah, opnieuw confetti. Tegenvaller.

Minuut 71: Scratch that: vuurballen uit het podium bij ‘Princes’. Bij zijn vorige passage stond Oscar & The Wolf hier nog als underdog tussen de plastic varens te spelen. De resem effecten moet wel een statement zijn.

Minuut 75: Colombie wil beginnen aan afsluiter ‘Strange Entity’, maar dat lukt niet. De tent blijft immers maar juichen. Weer zijn er tranen, maar dit keer biggelen ze over een glimlach. Verfrissend, nadat Kings of Leon donderdag met dezelfde betonnen frons door zijn hele set denderde. Hier was sprake van wederzijds respect: een zanger die even hard geniet van zijn publiek, als zij van hem. Een triomf.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig