Vader van verdachte moord op Sofie Muylle: 'Hij heeft het niet gedaan'
Foto: vtm
Na vijf maanden speuren heeft de politie een verdachte voor de moord op Sofie Muylle. Het lijkt om een uit de hand gelopen roofmoord te gaan. De vader van de verdachte ontkent dat zijn zoon betrokken is. 'Hij heeft dat meisje zelfs niet aangeraakt', zegt hij aan Het Nieuwsblad.

157 dagen na de moord op ­Sofie Muylle lijkt het erop dat haar moordenaar gevat is. In het Roemeense dorpje Salcea werd maandag de 23-jarige Roemeen Alexandru C. opgepakt. C. verbleef het voorbije anderhalf jaar opvallend vaak in Knokke. Hij was er aan de slag als bouw­vakker en huurde er een kleine studio. Een ruzie met zijn huiseigenaar deed hem ­uiteindelijk, zo veel maanden later, de das om.

Het was een wijkagent uit Knokke die Alexandru C. herkende na een opsporingsbericht. Enkele weken voor de moord had hij de jongeman samen met drie van zijn vrienden opgepakt. Ook toen droeg hij zijn blauwe jas. Een huiseigenaar die zijn kleine studio aan een Roemeense arbeider verhuurde, had ontdekt dat er vier Roemenen in samenhokten. Daarop belde hij de politie, die de mannen meenam voor verhoor.

De vader van C. heeft hem vandaag opgezocht in de gevangenis. 'Ik vroeg hem wat er gebeurd is. Hij verzekerde mij dat hij die vrouw niet heeft aangeraakt. Als hij het gedaan heeft, zei ik hem, moet hij bekennen en boeten voor zijn daden.' Zijn vader zegt ook nog dat hij geen centen heeft om een advocaat te betalen.

Het parket van Brugge wacht nu de uitleveringvan de verdachte af om hem hier verder te kunnen verhoren en DNA-onderzoek te kunnen doen.

Blauwe jas

Sofie Muylle werd begin dit jaar vermoord teruggevonden op het strand van Knokke-Heist. Ze was die nacht op stap geweest met haar nieuwe vriend. Hij was ook de eerste verdachte, maar bleek nadien niets met de moord te maken te hebben gehad, zeggen speurders in Brugge.

Het parket van Brugge verspreidde verschillende opsporingsberichten en in het opsporingsprogramma Faroek (VTM) werden beelden getoond die gemaakt werden door bewakingscamera’s. Er werd gezocht naar een man met een opvallende blauwe jas. Hij was meermaals opgemerkt op beelden.

Via wetenschappelijk onderzoek kwamen de speurders vijf maanden na de moord bij Alexandru C. uit. De Roemeense jongeman verbleef in de periode dat Sofie werd vermoord in Knokke. Maar na de uitzending van Faroek, vluchtte hij opnieuw naar zijn geboorteland. Maandag werd hij door de politie uitgenodigd om een papier te tekenen maar werd er prompt in de boeien geklonken.