CDH laat Joëlle Milquet niet vallen
Foto: Photo News

Het bureau van CDH heeft vanmorgen duidelijk gemaakt dat ze achter Joëlle Milquet blijft staan. Olivier Maigain, de voorziter van Défi, vroeg vorige week nog het ontslag van Milquet als Brussels parlementslid alvorens met CDH in gesprek te willen gaan over een nieuwe Brusselse regering. Défi is noodzakelijk voor een regering in Brussel zonder de PS.

Als CDH de zuiverheid predikt, moet ze zelf eerst grote schoonmaak houden, is de redenering van Maingain. Milqeut werd in beschuliging gesteld omdat ze kabinetsmedewerkers had aangeworven om voor haar campagne te voeren. CDH wijst erop dat Milquet sindsdien geen enkel uitvoerend mandaat meer uitoefent en dat ook voor haar het vermoeden van onschuld geldt. FDF benadrukt dat ze onder geen beding van die voorwaarde afstapt.

Het bureau mandateerde ook opnieuw unamiem CDH-voorzitter Benoit Lutgen om verder contacten te leggen voor de vorming van regeringen zonder de PS. Die gesprekken lopen heel moeizaam. Lutgen slaagde er afgelopen zaterdag eindelijk in om Défi-voorzitter Olivier Maingain te spreken. Dinsdag staat een nieuw gesprek met MR-voorzitter Olivier Chastel op het programma. Ondertussen ontvangt ook Ecolo alle Franstalige partijen om te praten over een nieuwe politieke cultuur. Het is momenteel improvisatie troef in Franstalig België.