‘Tekort van 11.000 euro in boekhouding Samusocial’
Foto: Photo News

De analyse van de boekhouding die Samusocial bij de Nationale Bank indiende, vertoont een onverklaard tekort van 11.000 euro en een ‘fiscaal cadeau’ van meer dan 200.000 euro. Dat heeft de commerciële tv-zender RTL-TVI zondagavond in haar journaal bericht.

Volgens de tv-zender, die toegang had tot de boekhouding van de vzw, zijn er vragen te stellen bij de neergelegde cijfers voor het jaar 2015 want er is geld verdwenen met betrekking tot de dagelijkse werking.

‘Er is een kastekort van zowat 11.000 euro, zo bracht de bedrijfsrevisor aan het licht. Hij noteerde in zijn jaarrapport dat er duidelijk een probleem van gebrek aan controle en een gebrek aan kasbeheer is. Waar is die 11.000 euro naar toe? Dat is een van de vragen die de onderzoekscommissie zal moeten oplossen’, aldus Brussels parlementslid Hamza Fassi-Fihri (cdH) aan RTL TVI.

Ander opvallend element: de schuld van Samusocial bij de Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid (RSZ) is de laatste vijf jaren enkel blijven toenemen. De vzw staat in de rode cijfers. De rekeningen die in 2014 werden neergelegd tonen dat de RSZ in feite een cadeau van bijna 220.000 doet, gekoppeld aan de schuld. ‘Het zijn vermeerderingen, schadeloosstellingen, boetes voor vertragingen die de RSZ laat vallen’, preciseert Hamza Fassi-Fihri.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in