MR steunt Dilliès als opvolger De Decker
Armand De Decker (MR) nam vorig weekend ontslag Foto: blg

Brussels parlementslid Boris Dilliès, tevens schepen van Financiën, Burgerlijke Stand, Handel en Jeugd van Ukkel, heeft zondagavond de steun gekregen van 14 van de 19 MR-verkozenen in de gemeenteraad om Armand De Decker op te volgen als burgemeester. Dat is vernomen na een geheime stemming.

Minister van Staat Armand De Decker (MR) nam vorig weekend ontslag als burgemeester van de Brusselse gemeente Ukkel. Dat kondigde de voormalige senaatsvoorzitter zelf aan.

De Decker was al langer in opspraak omdat hij in 2011 gelobbyd zou hebben voor de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patoch Chodiev. Op 17 juni 2011 betaalde Chodiev de Belgische staat 23 miljoen euro om te ontsnappen aan een vervolging wegens schriftvervalsing en witwassen. De Decker wordt ervan verdacht dat hij invloed uitgeoefend heeft om de wetswijziging die dat mogelijk maakte te versnellen.

De 44-jarige Boris Dilliès was kandidaat voor de functie, net als eerste schepen Marc Cools (61).

Om voorgedragen te worden voor de benoeming als burgemeester, moet Dilliès nog de steun van een meerderheid van de verkozenen in de Ukkelse gemeenteraad krijgen. Zijn kandidatuur zal deze week voorgesteld worden aan de coalitiepartners Défi en CDH, meldt de MR.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in