Vanmarcke is zo ontgoocheld dat hij zijn bier vergeet op het podium

Sep Vanmarcke was tot vijf meter voor de finish de Belgische kampioen. De man van Cannondale-Drapac Pro leek iedereen van achteruit te verrassen, maar met een ultieme jump ging Oliver Naesen hem nog voorbij. Vanmarcke werd tweede en was zo ontgoocheld, dat hij prompt zijn bier vergat op het podium. Zonde!

“Mijn broer en sportdirecteur Ken had me vanuit de volgwagen de opdracht gegeven de sprint van ver aan te trekken”, deed Vanmarcke zijn verhaal. “Anders zou ik toch geen kans maken op winst. Ik ging zo op de verrassing spelen maar Oliver kwam van achter mij gereden en kon me remonteren met een zeer klein verschil. In volle finale had ik al eens een aanval ingezet maar daar lukte het me niet om alleen weg te geraken”, verduidelijkte hij.

“Ik had daar wel een klein kloofje geslagen maar de rest was ook sterk en zo kwam weer alles samen. Ik denk wel dat iedereen daar een uitval van mij had verwacht. Ik sprintte uiteindelijk niet slecht, maar door details kwam ik net tekort. Ik kom van ver na al die pech in het voorjaar, vorige week werd ik zelfs nog gelost in Halle-Ingooigem. Ik maakte een slechte week door en nu doe ik plots weer mee voor de zege. Ik hoop dat het geluk in de rest van het seizoen nu wat meer aan mijn zijde staat. Ik trek niet naar de Ronde van Frankrijk, eigenlijk was zelfs al lang bepaald dat ik niet naar de Tour zou gaan. Mijn doelen liggen ergens anders, zoals in Engeland en Canada. Ik hoop in augustus weer mijn absolute top te halen en de oude te worden.”

Lees ook: Oliver Naesen wint razend spannend BK in Antwerpen na ultieme jump in sprint met vijf vluchters

Vanmarcke is zo ontgoocheld dat hij zijn bier vergeet op het podium
Vanmarcke is zo ontgoocheld dat hij zijn bier vergeet op het podium
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency