Vierde titel voor D’hoore: “Belgisch kampioen worden went niet”
Foto: Marc Van Hecke

Jolien D’hoore heeft zich zondagvoormiddag voor de vierde keer (na 2012, 2014 en 2015) tot Belgisch kampioene op de weg gekroond. De 27-jarige renster van Wiggle High5 klopte in Antwerpen Lotte Kopecky en Kelly Druyts in de sprint.

Lees hier het verslag van het BK bij de vrouwen!

“Ik was enorm nerveus voor aanvang van deze wedstrijd. Dit is toch een Belgisch kampioenschap en aangezien ik één van de topfavorieten was, keken veel meisjes naar mij”, stelde D’hoore tijdens de persconferentie na de titelstrijd. “Ik was enorm blij dat alles netjes samen bleef in de laatste ronde en we op een massaspurt afstevenden.”

Vierde titel voor D’hoore: “Belgisch kampioen worden went niet”
Foto: BELGA

“We waren in de eerste ronde al eens in de aanval getrokken met vier. Buiten mezelf maakten ook Valerie Demey, Lotte Kopecky en Ann-Sophie Duyck deel uit van die vlucht, vier ronkende namen en we gingen er dan ook vol voor. Tot het peloton ons bleef opjagen en we beseften dat we nog te ver verwijderd waren van de finish. Met vier tegen een heel peloton vechten was niet mogelijk.”

“Veel steun”

“En dan kwam die vlucht met Demmy Druyts en Isabelle Beckers. Dat zag er even gevaarlijk uit, maar ik kreeg plots toch veel steun en zo konden we na verloop van tijd ook deze vlucht ongedaan maken.”

“Tijdens de massasprint koos ik resoluut voor het wiel van Lotte Kopecky en dat bleek een goede zet te zijn. Ik kon er op het juiste moment uitkomen en zo de Belgische titel pakken. Voor de vierde keer, en toch went dat niet. Ik ben fier op deze trui en hoop hem dit seizoen nog veel te laten zien”, besloot D’hoore.

Vierde titel voor D’hoore: “Belgisch kampioen worden went niet”
Foto: BELGA