Hulpdiensten met eieren bekogeld in Borgerhout
Foto: Yassine Atari

De hulpdiensten die in de nacht van zaterdag op zondag uitrukten voor een ongeval in Borgerhout zijn daar bekogeld met eieren. De politie moest ter plaatse komen om te situatie te kalmeren, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De hulpdiensten rukten uit voor een verkeersongeval op het kruispunt van de Florastraat en de Terloostraat, waar twee wagens op elkaar ingereden waren. Eén voertuig had een gevel en twee geparkeerde auto’s geraakt.

Na het ongeval verzamelden zich zowat zestig nieuwsgierigen op de plaats van het ongeluk. Enkelen van hen gooiden eieren naar de hulpdiensten die ter plaatse gekomen waren.

‘De situatie dreigde te escaleren en de politie moest ter plaatse komen met bemiddelingsploegen en een mobiele eenheid’, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. ‘Rond 1 uur was de rust teruggekeerd, wellicht door de komst van onze ploegen. Maar zo’n gedrag kunnen we moeilijk tolereren. Politie en andere hulpdiensten zouden echt te allen tijde hun werk naar behoren moeten kunnen doen’, aldus Bruyns.

Hulpdiensten met eieren bekogeld in Borgerhout
Foto: Yassine Atari

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in