Vier verdachten in onderzoek mislukte aanslag vrijgelaten
Foto: AP

De vier personen die gisteren zijn opgepakt in het onderzoek naar de mislukte aanslag in Brussel-Centraal zijn zonder inverdenkingstelling vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket.

Terreurspeurders van de federale politie hadden gisteravond bij huiszoekingen in Koekelberg, Molenbeek en Anderlecht vier mensen opgepakt in de entourage van de gedode ­terrorist Oussama Z. (36). Een van de huiszoekingen vond plaats in de gsm-shop waar Z. werkte.

Na verhoor zijn de vier personen zonder inverdenkingstelling vrijgelaten.

Oussama Z. leidde tot dinsdagavond een discreet bestaan in Molenbeek met vooralsnog geen duidelijke links met andere gekende terreurverdachten.

Bij de huiszoeking van de woning van de man zijn aceton en peroxide gevonden, materialen die nodig zijn voor de springstof TATP. De speurders vonden ook geschriften die wijzen op IS-sympathie.

De man liep dinsdagavond het Centraal-Station binnen. Daar ging hij met zijn reiskoffer op wieltjes tussen een groepje reizigers staan en probeerde hij vruchteloos zijn bommen tot ontploffing te brengen. Een militair heeft hem doodgeschoten.