Moeskroen realiseert eerste transfer met Yannis Mbombo (ex-Standard)
Foto: twitter

Excel Moeskroen heeft donderdag aanvaller Yannis Mbombo voorgesteld. Het jeugdproduct van Standard komt over van het Zweedse Örebro SK en tekende op Le Cannonier een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een seizoen. De Henegouwers maakten tegelijk ook de contractverlenging van Dimitri Mohamed bekend. Zijn nieuwe contractduur werd niet bekendgemaakt.

De 23-jarige Mbombo, een Brusselaar, slaagde er na zijn jeugdopleiding nooit in door te breken bij Standard, waarna weinig succesvolle uitleenbeurten volgden aan Auxerre (2014-2015), STVV (2015) en Sochaux (2016). Vorige winter haalde het Zweedse Örebro SK hem definitief weg op Sclessin. Ook daar kwam zijn carrière echter niet helemaal van de grond. Hij speelde slechts zes partijen en kon niet scoren.

Mbombo is de eerste transfer van Moeskroen, bekijk hier het volledige transferoverzicht van alle clubs in de Jupiler Pro League!

De Franse middenvelder Dimitri Mohamed werd in de zomer van 2012 door Moeskroen weggeplukt bij Amiens. Sindsdien speelde de ondertussen 28-jarige Mohamed 119 officiële wedstrijden voor Les Hurlus.