Extra openbaar vervoer voor TW Classic
Guns N’ Roses is de afsluiter van het festival Foto: EPA

Zowel de NMBS als De Lijn zetten op zaterdag 24 juni ten behoeve van de festivalgangers van TW Classic in Werchter extra treinen en bussen in. Guns N’Roses en The Pretenders zijn de headliners van dit eendagsfestival dat zo goed als uitverkocht is.

Er zijn nog slechts een beperkt aantal van de 60.000 tickets beschikbaar. De duurdere tickets voor de ‘Golden Circle’ aan het podium zijn al uitverkocht, net als de tickets voor het rolstoelpodium.

De NMBS zet na afloop van het festival speciale nachttreinen in met Oostende, Roeselare, Lokeren (via Antwerpen-Centraal), Genk en Mol als eindbestemming. Deze treinen zijn enkel toegankelijk mits voorafgaande aankoop van het e-treinbiljet TW-Classic. Dit kost 19 euro en omvat naast de treinreis heen en terug naar Leuven ook de busreis vanuit Leuven naar en van het festivalterrein.

De Lijn zet die dag vanuit het station van Leuven 33 pendelbussen en 61 chauffeurs in. De bussen rijden heen en weer tussen Leuven en TW Classic vanaf 10 uur tot een uur na het einde van het laatste concert. Bussen stoppen dit jaar enkel aan de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. De vroegere eindhalte in de Achterheidestraat valt weg. Een ticket voor de heen- en terugreis kost 7 euro.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig