Festivals Werchter nemen extra veiligheidsmaatregelen
Foto: Photo: Tom Palmaers

De organisatoren en de veiligheidsdiensten hebben voor de festivals in Werchter extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo worden er op invalswegen voor het eerst betonblokken geplaatst, wordt bij noodsituaties het waarschuwingssysteem B-alert ingezet en werden ook medewerkers op campings en parkings vooraf gescreend.

‘Op de Haachtsesteenweg, Werchtersesteenweg en Nieuwe Baan worden betonblokken geplaatst’, legt burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar uit. ‘In geval van nood krijgen alle festivalgangers in een bepaald gebied via de operatoren automatisch richtlijnen over wat ze moeten doen.’

‘In het verleden werden enkel de medewerkers die op het festival en in de beveiliging actief waren vooraf gescreend. Voor deze festivals gebeurde dat ook met medewerkers op campings en parkings. Enkel tijdens Rock Werchter wordt de veiligheidsperimeter rond het festival uitgebreid richting Aarschot.’

Voorts blijven de maatregelen van de voorbije jaren van kracht. Zo worden de festivalgangers bij het betreden van het festival gecontroleerd door middel van metaaldetectoren. Om de controles vlot te laten verlopen, roept de organisatie iedereen op geen overbodige zaken mee te nemen en tassen en rugzakken indien mogelijk thuis te laten.

Wat de festivalgangers niet mogen meenemen op het festivalterrein staat opgelijst op de website van Rock Werchter. Alvorens de metaaldetector te passeren, moet iedereen niet-drinkbare vloeistoffen, gels, gsm’s en dergelijke in een plastic zakje laten zien aan de veiligheidsmensen.

Op 24 juni is er TW Classic met als headliners Guns N’Roses en The Pretenders. Rock Werchter vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli met Kings of Leon, Radiohead en de Foo Fighters als headliners. Het festivalseizoen in Werchter wordt dit jaar afgesloten met Werchter Boutique op 8 juli. Daar staat Robbie Williams bovenaan de affiche.