Op de Champs-Elysées in Parijs is een man ingereden op een politievoertuig. De politie gaat uit van een terreuraanslag. Er vielen geen gewonden, de dader zelf is overleden.

Een Renault Mégane reed om iets voor 3 in op een politiebusje dat op de Champs Elysées reed, ter hoogte van het ronde punt. In het busje zaten acht politieagenten. Na de botsing reed de Mégane nog een tiental meter verder, om daar tot stilstand te komen. Daarbij kwam er oranje rook uit het voertuig van de aanvaller, voorlopig is onduidelijk waar die vandaan kwam. De auto, die gasflessen, handvuurwapens, een kalasjnikov en explosieven bevatte, vatte na de botsing vuur.

De aanvaller werd daarop uit het voertuig gehaald door toegesnelde soldaten. De man overleed ter plaatse. De politie bevestigde dat de man gewapend was, maar er werden geen schoten gelost. Er vielen geen andere gewonden.

Speurders proberen op dit moment bevestiging te krijgen van de identiteit van de man, maar er zouden identiteitspapieren gevonden zijn in de wagen van een man uit Argenteuil die geboren werd in 1985. Hij zou onderwerp geweest zijn van een 'fiche S' en dus gekend zijn bij de veiligheidsdiensten. Er is een terreuronderzoek geopend.

In Frankrijk geldt nog altijd de noodtoestand na een reeks terreuraanslagen de voorbije jaren. In april werd nog een politieman doodgeschoten op de Champs-Elysées.