Meer dan 35 jaar na de dood van John Lennon krijgt zijn 84-jarige weduwe Yoko Ono nu ook rechten op de klassieker ‘Imagine’.

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de NMPA, de overkoepelende organisatie van Amerikaanse muziekuitgeverijen, werd een archiefvideo uit 1980 getoond. Daarin zegt John Lennon dat zijn echtgenote ook credit als songwriter voor het uit 1971 daterende liedje verdient.

‘Veel van het nummer - de woorden en het concept - kwamen van Yoko’, zei de ex-beatle toen. ’In die dagen was ik iets egoïstischer, een beetje meer macho, en ik heb het nagelaten om haar te vermelden.’

Yoko en haar zoon Sean Ono Lennon waren op de ceremonie en hadden de aankondiging niet verwacht. Nadien speelde Patti Smith samen met haar dochter Jessie ‘Imagine’.

Sean Lennon, de 41-jarige zoon van John en Yoko, verspreidde op Instagram een foto van het evenement van de NMPA en sprak van de ‘schoonste dag van mijn leven’. ‘Geduld is een deugd’, voegde hij toe.

Maar volgens Variety zal hij die deugd nog wat moeten beoefenen. Want de toekenning van de lucratieve rechten is juridisch nog niet helemaal rond.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig