Bij de brand in de Grenfell Tower in de Latimer Road in de wijk North Kensington heeft een moeder haar baby uit het raam moeten gooien. Ze kon door brand niet uit haar appartement, dat vertelt een ooggetuige aan het persagentschap PA. Een man kon het kind opvangen.

Dramatische taferelen in Londen: bij een grote brand in een appartementsblok in het westen van Londen vielen minstens 50 gewonden en minstens 12 doden. Dat aantal kan nog oplopen, meldt de Londense brandweer.

Een ooggetuige vertelt aan het persagentschap hoe een vrouw haar baby uit het raam gooide. ‘Ik denk dat het de negende of tiende verdieping was’, vertelt Samira Lamrani.

 

 

‘Verschillende mensen stonden aan het raam, paniekerig te schreeuwen en op de ruiten te slaan. Eén van die ramen stond gekipt, en een vrouw deed teken dat ze haar baby naar beneden ging gooien. Ze leek te vragen of iemand de baby kon opvangen. Een man is naar het gebouw gelopen en heeft het kindje kunnen vangen.’ Hoe het met de baby en de moeder momenteel gesteld is, is niet duidelijk.

Parachute

Er zijn nog meer mensen die probeerden te ontsnappen uit de brand. Volgens Samira probeerde een man met een zelfgemaakte parachute te ontsnappen. Er zaten veel mensen vast in het gebouw. ‘Ik hoorde hen schreeuwen’, aldus Samira.

Er zijn verschillenden getuigenissen van mensen die uit het brandende gebouw zijn gesprongen. Zara, een bewoonster van het gebouw, vertelt aan LBC hoe een vrouw haar zoon uit de raam gooide. ‘Ik denk dat hij ok is’, zegt de vrouw, ‘Ik denk dat hij er met een gebroken been en wat kneuzingen vanaf komt’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig