Akkoord tussen DUP en Tories wellicht uitgesteld wegens brand in Londen
In Londen werd de Grenfell Tower verwoest door een brand. Foto: REUTERS

De onderhandelingen over een politiek akkoord tussen de Conversative Party van Theresa May en de Noord-Ierse partij DUP, zullen woensdag wellicht nog niet worden afgerond. De gesprekken worden voortgezet, maar lopen vertraging op wegens de brand in de Grenfell Tower, in de wijk North Kensington.

‘Ik denk dat het weinig waarschijnlijk is dat er vandaag nog een akkoord wordt aangekondigd. Maar we hebben nog altijd gesprekken met de regering’, zo deelde een woordvoerder van de protestantse partij DUP mee.

Eerste minister Theresa May heeft intussen ook laten weten ‘diep bedroefd’ te zijn door ‘de tragische overlijdens in de Grenfell Tower’. Ze stelt dat leden van de regering nog zullen samenkomen over maatregelen om de hulpdiensten te ondersteunen.

Bij de brand in het appartementsgebouw zijn ministens zes doden gevallen, maar mogelijk loopt het dodental nog verder op. Er zijn 74 mensen opgenomen in het ziekenhuis, twintig van hen bevinden zich in kritieke toestand. Er zijn ook nog altijd mensen vermist.