Dochters Onkelinx en Peraïta werkten bij Samusocial
Brussels PS-voorzitster Laurette Onkelinx Foto: BELGA

Laurette Onkelinx (PS) bevestigt op Twitter dat haar dochter Sara van 2011 tot 2013 bij de vzw Samusocial werkte. Ook Pascale Peraïta (PS), die vorige week ontslag nam als Brussels OCMW-voorzitter, bevestigt in een mededeling dat haar twee dochters 'in het verleden effectief bij Samusocial hebben gewerkt'.

‘Tussen 2011 en 2013 begeleidde Sara asielzoekers en daklozen. Net zoals zovele andere medewerkers van Samusocial.’ Laurette Onkelinx, voorzitster van de Brusselse PS, bevestigt op Twitter dat haar dochter jarenlang bij de organisatie voor daklozenopvang in Brussel werkte. Tegelijkertijd weerlegt ze de aantijging van deze ochtend in De Morgen, als zou er bij een ‘fictieve job’ zijn gecreëerd voor haar dochter. Dat zou volgens anonieme getuigen ook gebeurd zijn voor de broer van Yvan Mayeur (PS). Die laatste werd vorige week gedwongen ontslag te nemen als burgemeester van Brussel als gevolg van de affaire-Samusocial.

Wat het werk van Onkelinx’ dochter bij Samusocial precies inhield, is niet gekend. De controverse rond Samusocial ontstond toen bleek dat PS-politici in de raad van bestuur van die vzw jarenlang riante vergoedingen inden. Verslagen van die vergaderingen, waaruit moest blijken welk werk er precies gepresteerd werd, konden nooit voorgelegd worden door het bestuur van de organisatie.

In een mededeling aan Belga bevestigt ook voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta (PS) dat haar twee dochters voor Samusocial hebben gewerkt. 'Ze werkten als polyvalente medewerkers en als verpleeghulpen', luidt het. 'Dit werk werd uitgevoerd onder het gezag van coördinatoren en hoofdzakelijk in centra op een afstand van de directiezetel.'