Oscar & The Wolf weet de fans warm te houden: met ‘Breathing’ lanceert Max Colombie een tweede single uit zijn nieuwe album. Dat komt uit op 29 september.

In april moest Oscar & The Wolf nog twee Sportpaleisconcerten uitstellen (naar 27 en 28 oktober), omdat Max Colombie (26) het te druk had met de opnames voor zijn nieuwe album. De opvolger van zijn met MIA’s overladen debuut Entity is inmiddels ingeblikt, en komt uit op 29 september onder de titel Infinity.

‘Ik heb een dramatisch jaar gehad’, zegt Colombie over het opnameproces. ‘Maar drama kan ook een goeie zaak zijn. Ik probeer er zo diep mogelijk in te duiken tot ik iets interessants vindt: van daar komt de muziek.’

Over die muziek: in mei werd het duister klinkende ‘So real’ al naar voor geschoven als eerste single. Nu komt daar ‘Breathing’ bij. Dat werd inmiddels een publiekslieveling: op Pukkelpop en in de AB oogstte Colombie er al applaus mee. Het nummer slaat een nieuw pad in: de donkere melancholie van Entity ruimt baan voor zomerse synths, met bassen die niet slaan, maar strelen.

‘Het gaat een eclectische plaat worden, met als rode draad romantiek’, kondigde Colombie zijn nieuwe werk aan bij Studio Brussel. ‘Ik heb een plaat gemaakt die ik graag zelf wou horen.’ Als ook u ze graag wil horen: deze zomer speelt Oscar & The Wolf nog op Rock Werchter, de Lokerse Feesten en Tomorrowland.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig