Bart Swings wint skeelermarathon in Dijon
Foto: BELGA
Bart Swings heeft zondag voor de vijfde keer de internationale skeelermarathon in het Franse Dijon gewonnen. Swings haalde het van medevluchter Ewen Fernandez uit Frankrijk.

In de laatste van negentien ronden probeerde de 26-jarige Swings Fernandez vergeefs los te rijden. Onderweg had Fernandez veel kopwerk verricht. Met 58 minuten en 19 seconden seconden noteerde Swings een nieuw parcoursrecord. Fernandez kwam een fractie later over de meet. De derde plaats was voor de Nieuw-Zeelander Peter Michael. Bij de vrouwen zegevierde de Duitse Katharina Rumpus.

Al in de beginfase ontsnapten Fernandez en Swings aan de greep van het peloton, dat skaters uit dertien landen telde. Erg groot was de voorsprong van het tweetal niet, meestal niet meer dan enige tientallen seconden.

Maar de ploeggenoten van Powerslide in de hoofdmacht zorgden ervoor dat Fernandez en Swings buiten bereik bleven. Met nog vier ronden voor de wieltjes was de marge gegroeid naar meer dan een minuut en wist het duo zeker dat zij om de zege zouden strijden.
Het was de derde wedstrijd in het kader van de World Inline Cup. Drie weken geleden deed Swings in Rennes niet mee omdat hij met olympische sporters op trainingskamp was in Portugal. In de eerste race werd hij in Zuid-Korea derde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in