Red Dragons kunnen niet opnieuw stunten tegen titelverdediger Servië
Foto: VDB

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg (FIVB 18) heeft zondag in de Iraanse hoofdstad Teheran niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de Wereldgroep van de World League. De Red Dragons gingen in hun zesde toernooiwedstrijd met 3-0 onderuit tegen titelverdediger Servië (FIVB 10), de setstanden waren 25-22, 25-18 en 25-20.

Vorige week in Novi Sad waren de Belgen nog te sterk voor Servië (3-0) en de Verenigde Staten (3-1/FIVB 2), nadat ze de campagne begonnen waren met een 2-3 nederlaag tegen Canada (FIVB 8). Vrijdag gingen de troepen van bondscoach Vital Heynen in Teheran met een vijfsetter onderuit tegen het gastland (FIVB 7), een dag later klopten ze Argentinië (FIVB 6) met 3-2.

Na zes wedstrijden - drie zeges en drie nederlagen - staan de Belgen met 10 punten voorlopig op de vierde plaats (op twaalf ploegen) in de stand. Van 16 tot 18 juni trekt de World League naar Antwerpen. De Red Dragons krijgen er Frankrijk (FIVB 9), Italië (FIVB 4) en (opnieuw) Canada als tegenstanders voorgeschoteld.