Gezin gewond op E40, politie zoekt bestuurders die betrokken waren bij ongeval
Archiefbeeld: file op de E40 richting Kust. Foto: gia

De politie zoekt twee bestuurders die betrokken waren bij een zwaar ongeval op de E40 richting Kust. Door gevaarlijke manoeuvres van de twee raakte een derde auto de middenberm. Vijf inzittenden raakten gewond, twee van hen verkeren in levensgevaar.

Twee voertuigen proberen zondagmiddag om 12.23 uur ter hoogte van Beernem de E40 op te rijden. Maar door de drukte richting Kust lukt dat niet meteen. Het achterste voertuig, een Mercedes, weet in te voegen. De andere auto vindt geen gaatje en rijdt verder op de pechstrook. Kort daarna beslist die chauffeur om van de pechstrook in te voegen. Om plaats te maken gaat de Mercedes naar de tweede rijstrook.

Maar op die tweede rijstrook rijdt een Citroën Picasso, met aan boord een gezin (twee volwassenen en drie kleine kinderen). De Citroën moet plots uitwijken voor de Mercedes, rijdt op de middenberm en eindigt in de gracht. Het voertuig gaat over de kop en komt op zijn dak terecht.

Levensgevaarlijk gewond

Alle inzittenden moesten worden bevrijd. De twee volwassenen verkeren in levensgevaar, de drie kinderen raakten lichtgewond. Ze werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Brugge.

De beide voertuigen die aan de oorsprong lagen van het ongeval zijn niet op ter plaatse gebleven maar hebben hun weg verdergezet richting Kust. Eén van de voertuigen is een grijze Mercedes. Op dit ogenblik wordt alles in het werk gesteld om de voertuigen en bestuurders die betrokken waren bij het ongeval te identificeren.

De bestuurders van de beide voertuigen, alsook getuigen die het ongeval zagen gebeuren, worden verzocht zich aan te melden bij de politie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig