Standard stelt Ricardo Sa Pinto aan als nieuwe coach
Foto: AFP

Na Club Brugge heeft ook Standard eindelijk een nieuwe coach. De Portugees Ricardo Sa Pinto zal de Rouches vanaf volgend seizoen leiden.

De 44-jarige Sa Pinto maakte als aanvaller furore bij Sporting Lissabon en Real Sociedad en voetbalde 45 keer voor de Portugese nationale ploeg. In 2007 beëindigde hij zijn spelerscarrière bij Standard.

In 2009 keerde Sa Pinto terug naar Sporting Lissabon. Nadat hij er eerst enkele maanden de rol als sportief directeur op zich had genomen, werd hij er in 2011 jeugdcoach. Niet veel later klom hij op naar de A-ploeg waarmee hij in 2012 de halve finale van de Europa League bereikte. Nadien begon hij aan een internationale trainerscarrière die hem kortstondig leidde naar Rode Ster Belgrado en OFI Kreta, alvorens een einde te maken aan zijn contract bij Atromitos FC (Griekenland) waar hij tot zondag nog actief was.

“10 jaar na zijn eerste passage aan de boorden van de Maas als speler keert hij dus terug als hoofdcoach, met dezelfde vastberadenheid, motivatie en grinta waarvoor we hem kennen”, zegt Standard in een persbericht.

Nadat Jankovic tijdens de play-offs was ontslagen zocht Standard twee maanden naar een nieuwe hoofdcoach. De Rouches flirtten de voorbije weken met de Fransen Rémi Garde en Sabri Lamouchi en de Portugees Sergio Conceicao, maar kwamen finaal dan bij Sa Pinto terecht.