Zulte Waregem: Lerager out, Nill De Pauw in
Foto: AFP

De Deense middenvelder Lukas Lerager verlaat Zulte Waregem en trekt naar Girondins Bordeaux. Dat bevestigde Bordeaux zaterdag op haar website, zeggende dat het een princiepsakkoord bereikt heeft met de Deen. Die moet wel zijn medische testen nog afleggen. Maandag wordt hij normaal gezien voorgesteld. Aan inkomende zijde haalt Essevee buitenspeler Nill De Pauw terug naar de Jupiler Pro League. Hij verlaat het Franse En Avant Guingamp. Zulte Waregem zelf communiceerde nog niet over de transfers.

Voor de 23-jarige Lerager komt er zo al na één seizoen een einde aan zijn verblijf in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem plukte de middenvelder vorige zomer voor 400.000 euro weg bij Viborg, in zijn thuisland. Aan de Gaverbeek speelde hij het afgelopen seizoen 44 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. Bordeaux zou volgens diverse Franse media 3,5 tot 4 miljoen euro voor hem betalen. Dinsdag maakte Lerager nog zijn debuut als Deens international in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland.

Nill De Pauw maakt de omgekeerde beweging van Lerager en verlaat de Ligue 1 voor Zulte Waregem. De 27-jarige De Pauw komt over van En Avant Guingamp, waar hij de afgelopen twee seizoenen vooral als invaller gebruikt werd. Voordien was de voormalig belofteninternational een vaste pion bij Sporting Lokeren (2008-2015).

Zulte Waregem: Lerager out, Nill De Pauw in
Lukas LERAGER Foto: Isosport