Ploegleider Lotto Soudal: “Benoot klimt prima, maar het accent ligt op de klassiekers”
Tiesj Benoot (rechts) aan de zijde van Thomas De Gendt, klimt meer dan behoorlijk in de Dauphiné. Foto: Photo News

Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) maakt een bijzonder goede indruk in de bergen van de Dauphiné. Na een dertiende plaats vrijdag in de rit naar La Motto-Servolex met de moordende Mont du Chat, werd de Belgische renner zaterdag zestiende in de etappe die eindigde op Alpe d’Huez. Het doet vragen rijzen of Benoot zich niet beter toelegt op het klimmen dan op de Vlaamse klassiekers, maar ploegleider Marc Wauters is duidelijk. “Het accent van Tiesj ligt nog altijd op het voorjaar”, zegt hij aan Sporza.

Het moet goed zijn voor de moraal van Benoot, amper op tien seconden eindigen van drievoudig Tourwinnaar Chris Froome in een lastige bergetappe naar Alpe d’Huez. De 23-jarige Belg staat meer dan zijn mannetje in de bergen van de Dauphiné. Benoot probeert dan ook zijn klimcapaciteiten te verbeteren, voor de Dauphiné is hij nog op hoogtestage geweest en ook na de Franse rittenkoers trekt hij zich weer even terug in de bergen.

“Omdat hij straks zijn Tourdebuut maakt, moest hij beter bergop rijden. En dat doet hij nu uitstekend”, vertelde zijn ploegleider Marc Wauters aan Sporza. “De Dauphiné is een kleine Tour, maar het is afwachten hoe Tiesj reageert op 3 weken koersen.” De goede resultaten bergop doen nu natuurlijk vragen rijzen of Benoot zich niet beter wat meer gaat toeleggen op het klimmen in plaats van te blijven focussen op het Vlaamse voorjaar. Marc Wauters vindt van niet. “Hij klimt nu goed, maar ik denk dat het accent van Tiesj nog altijd in het voorjaar ligt.”