Rechtstreeks van Zaventem naar Shanghai
Hainan Airlines zal met een Dreamliner 787-9 naar Sjanghai vliegen. Foto: ISOPIX

Komende winter start Hainan Airlines een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Shanghai. Er komen drie vluchten per week.

Vanaf 25 oktober vliegt de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines drie keer per week rechtstreeks van Brussels Airport naar de miljoenenstad Shanghai. Ze zullen plaatsvinden op maandag, woensdag en vrijdag. De vluchten zullen worden uitgevoerd met de hypermoderne Boeing Dreamliner 787-9.

Hainan vliegt al sinds 2006 van Zaventem naar Peking. Tussen mei 2010 en december 2011 vloog ze ook rechtstreeks naar Shanghai toen daar de wereldtentoonstelling plaatsvond. Nu wordt die verbinding dus definitief.

Dat Hainan de nieuwe route zou opstarten raakte vorige maand al bekend. Kris Peeters, die toen in China was, ging bij de top van Hainan op bezoek om ongerustheid weg te nemen over de overname van Brussels Airlines door Lufthansa. Peeters wilde Hainan geruststellen dat die overname geen problemen voor Hainans plannen op Shanghai zou betekenen.

Brussels Airport toont zich in een mededeling opgetogen. ‘Belgen kunnen de fascinerende groeiende Chinese metropool verkennen, en de Chinezen kunnen hun ontdekking van Europa starten in Brussel, het hart van Europa’, stelt ceo Arnaud Feist. Hij wijst er ook op dat de verbinding van Brussels Airport ook een interessante hub maakt voor passagiers uit de regio Shanghai op weg naar Afrika. Brussels Airlines opereert vanuit Brussels Airport een breed netwerk op het Afrikaanse continent.