Rituele moorden op kale mannen teisteren Mozambique
Foto: Getty Images/iStockphoto

Het Afrikaanse land Mozambique wordt geteisterd door rituele moorden op kale mensen. De politie heeft de bevolking gewaarschuwd nadat twee kale mannen zonder organen dood werden aangetroffen.

Twee kale veertigers zijn dood en zonder organen aangetroffen in Milange, in het centrum van Mozambique. De moorden zouden volgens de politie een rituele oorsprong hebben: ‘De motivatie van de moordenaars is te herleiden tot bijgeloof en cultuur: de lokale bevolking gelooft dat kale mensen rijk zijn’, aldus de woordvoerder van de nationale politie Inacio Dina.

Twee twintigers werden gearresteerd op verdenking van de moorden. Uit hun verklaringen viel af te leiden dat de organen in Tanzania en Malawi gebruikt zouden worden bij rituelen die geluk brengen.

Dat organen van bepaalde bevolkingsgroepen geluk en rijkdom brengen, is geen nieuwigheid in Mozambique. Het land stond namelijk al eerder bekend voor de vervolging van albino’s, omdat ook hun organen voorspoed zouden brengen. Volgens de Verenigde Naties werden sinds 2014 meer dan honderd aanvallen tegen albino’s gemeld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in