Binnenkort blokkeert iPhone tijdens het autorijden
Foto: Belga

Apple wil alles op alles zetten om de veiligheid in het verkeer te verhogen. Dit met de nieuwe functie ‘Niet Storen tijdens Autorijden’, die merkt wanneer u aan het autorijden bent. Notificaties worden vervolgens uitgeschakeld, maar navigatie-apps zoals Google Maps kan u wel nog blijven zien.

De functie zal beschikbaar zijn vanaf het moment dat u een update uitvoert naar het nieuwe besturingssysteem iOS 11 op uw iPhone. De optie wordt op uw scherm getoond wanneer de iPhone merkt dat u aan het rijden bent. U kan de modus ‘Niet Storen tijdens Autorijden’ wel zelf in- en uitschakelen. Passagiers kunnen de functie met andere woorden gerust uitschakelen, zodat zij hun smartphone wel nog kunnen gebruiken.

Uitzondering in dringende gevallen

Mensen die u proberen te bereiken terwijl uw iPhone in de ‘Niet Storen tijdens Autorijden’-modus staat krijgen automatisch een berichtje dat u aan het autorijden bent. Maar als ze u écht heel dringend moeten kunnen contacteren, kunnen ze de reactie ‘urgent’ sturen, zodat u de melding wel te zien krijgt.

Het nieuwe besturingssysteem iOS 11 wordt in de herfst van dit jaar verwacht.