Sofie Dumont aan de kant gezet voor Sandra Bekkari
Foto: Geertje Van Buggenhout
In de laatste aflevering voor de zomerstop van ‘Sofie in de Keuken van’ bedankte de kokkin uitgebreid haar trouwe kijkers en filmploeg. Het klonk als een afscheid en nu weten we dat het er ook één was: Dumont keert na de zomer niet meer terug met haar dagelijkse kookprogramma. VTM koos voor een ándere chef, laat de zender weten in een persbericht.

Na de zomerstop maakt Vlaanderen ook op tv kennis met Sandra Bekkari, de bekende diëtiste die faam verwierf met haar boekenreeks Nooit meer diëten. Vanaf eind augustus is ze dagelijks te zien op VTM. Zonder franjes, zonder BV’s: Bekkari keert terug naar het basisprincipe waarmee Jeroen Meus zoveel succes heeft.

'Ondanks de 180 recepten die in mijn Nooit meer diëten-boeken staan, krijg ik iedere dag de vraag naar nog meer recepten', legt de kokkin uit. 'Ik vind het fantastisch dat ik nu nog veel meer mensen zal kunnen inspireren. En dat ik zal kunnen aantonen dat gezond eten ook echt lekker kan zijn. Gezond genieten, noem ik dat.'

Dumont krijgt even pauze van de zender. Ze werd vijf jaar geleden binnengehaald door VTM ter vervanging van Piet Huysentruyt en als grote concurrente van Eén-tegenhanger Jeroen Meus.