Vermist na aanslag in Londen
Foto: AFP

Na de aanslag in Londen van zaterdagavond verblijven nog 36 gewonden in het ziekenhuis, van wie achttien in kritische toestand. Ze werden nog niet allemaal geïdentificeerd, waardoor er nog sprake is van verschillende ‘vermisten’.

Sinds de terreuraanslag wordt de Spanjaard Ignacio Echeverría vermist. De Spaanse regering deelde maandag mee dat al het mogelijke wordt gedaan om de man te vinden. ‘We hopen dat er niets ergs is gebeurd’, zei minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis in Madrid.

Samen met de Britse autoriteiten wordt alles geprobeerd om de 39-jarige man, die in Londen woont en werkt, terug te vinden. De Spanjaard bevond zich tijdens de aanslag samen met vrienden in de omgeving van Borough Market, aldus El País.

Volgens vrienden had hij geprobeerd een van de aanvallers, die een vrouw met een mes belaagde, te overmeesteren. In de daaropvolgende chaos is hij verdwenen. Hij zou ook geen papieren bij zich hebben. Minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido probeerde de familie te kalmeren. Er zijn veel gewonden, die nog moeten geopereerd worden en mogelijk nog bewusteloos zijn. Hij gelooft er in dat de man in de ‘beste omstandigheden’ zal gevonden worden.

Opsporingsbericht

Ook van de Australische Sara Zelenak is geen spoor meer sinds zaterdagnacht, toen ze met enkele vrienden aan het wandelen op de London Bridge. Sinds de aanslag heeft niemand nog iets van Sara gehoord. Bezorgde familie en vrienden van Sara hebben intussen via Facebook een opsporingsbericht verspreid. ‘Ze is afkomstig van Australië, is 21 jaar en heeft lange blonde haren. Ze belt elke dag met haar moeder. We hebben intussen al meer dan 24 uur niets meer van haar vernomen’, klink het wanhopig.

Volgens Malcolm Turnbull, de premier van Australië, waren er op het moment van de aanslag vier Australiërs aanwezig waren op de London Brigde. Twee van hen zijn intussen geïdentificeerd en liggen in het ziekenhuis voor verzorging. Maar de twee andere Australiërs, onder wie dus Sara Zelenak, moeten nog geïdentificeerd worden. Eén van hen is zwaargewond, een andere is nog steeds vermist.

Volgens de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zijn ook nog steeds twee Franse burgers vermist. Xavier Thomas was op pad met enkele vrienden in Londen, maar sinds de aanslag heeft niemand nog wat vernomen van de Fransman. Zijn vriendin Christine Delcros werd neergestoken en ligt momenteel gewond in het ziekenhuis.

Sebastien Belanger was onderweg met twee vrienden, nadat hij de Champions League-finale had gevolgd in een café. Zijn vrienden zijn ongeschonden uit de aanslag gekomen, maar kunnen sindsdien hun vriend niet meer bereiken. Zondag werd al duidelijk dat er zich onder de zeven dodelijke slachtoffers ook een Franse burger bevond. Zes anderen raakten gewond, van wie er zich nog vier in kritische toestand bevonden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in