Hoog bezoek voor MNM-Marathonradio
Foto: Photo News

Marathonradio, de jaarlijkse actie van radiozender MNM om de studenten een hart onder de riem te steken tijdens de blokperiode, krijgt woensdag hoog bezoek. Koning Filip zal Peter Van de Veire opzoeken in diens tijdelijke radiostudio.

De koning zal bij zijn aankomst woensdagnamiddag in het Marathonradiohuis in Leuven eerst worden rondgeleid door MNM-presentator Van de Veire. Nadien zit hij samen met jongeren om te spreken over hun examenperiode en hoe zij die beleven. Na het gesprek zal de koning nog het optreden van de populaire Belgische groep Bazart bijwonen in de studio.

Van de Veire pakte in 2012 voor het eerst uit met marathonradio en maakte toen 185 uur non-stop radio, een wereldrecord. Nadien liet hij zich telkens vergezellen door co-presentatoren, en dat zijn dit jaar Sander Gillis en Julie Van den Steen. Marathonradio ging vandaag van start en loopt nog tot 23 juni.

Afspraken dinsdag afgezegd

Van de Veire krijgt evenwel misschien een koning op bezoek die zich niet honderd procent voelt. De audiënties die de koning voor dinsdag op de planning had gestaan, heeft hij namelijk geannuleerd omwille van gezondheidsredenen. Een audiëntie met de gouverneur-generaal van Nieuw Zeeland is uitgesteld naar donderdagvoormiddag. Een andere audiëntie, die met de president van Ghana, is geannuleerd. Dat meldt het koninklijk paleis maandagavond in een persbericht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in