Zes doden bij schietpartij in Orlando
Foto: ap

Tijdens een schietpartij in Orlando, Florida, zijn maandagochtend (plaatselijke tijd) zes dodelijke slachtoffers gevallen. Een voormalige werknemer schoot eerst vijf personen en daarna zichzelf dood. Er is geen enkele link met terreur.

Het incident vond plaats op de parking van een bedrijf aan Forsyth Road in Orange County rond 09.00 uur plaatselijke tijd (15.00 uur Belgische tijd). De politiediensten kwamen massaal ter plaatse en ‘stabiliseerden’ de situatie. Dat melden de ordediensten van Orlando op Twitter.

De dader, een 45-jarige man die in april ontslagen werd bij het bedrijf, schoot verschillende personen en daarna zichzelf neer. Vier van zijn slachtoffers stierven ter plaatse, een vijfde overleed in het ziekenhuis. Zeven anderen overleefden de schietpartij. 'Ik vraag alle inwoners van Florida om te bidden voor de families die werden getroffen door deze zinloze daad van geweld', aldus Republikeins gouverneur Rick Scott.

Vorig jaar richtte een geradicaliseerde schutter de bloedigste schietpartij ooit in de VS aan. De man opende het vuur in een van de populairste homoclubs van Orlando. Er vielen toen 49 doden en bijna zestig gewonden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in