Website ‘Slim Naar Antwerpen’ ligt plat op eerste dag van knip in Leien
Foto: Jan Van der Perre

Op de eerste dag van de knip in de Antwerpse Leien is de website ‘slimnaarantwerpen.be’ niet bereikbaar.

De website geeft niet alleen een overzicht van de werken, maar biedt ook een handige routeplanner aan voor wie zonder al te veel verkeersproblemen van en naar Antwerpen wil rijden.

‘Een ogenblikje, we laden uw pagina’, is de enige info die de website momenteel nog geeft. ‘De server waarop de website draait, is uitgevallen’, zegt Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen. ‘De oorzaak wordt momenteel nog onderzocht. De website kan grote bezoekersaantallen aan, maar zo druk bezocht was hij niet, dus daar kan het niet aan liggen. Er wordt met man en macht aan gewerkt om hem weer op te starten, maar het is nog niet duidelijk wanneer hij opnieuw operationeel zal zijn.’

Geen verkeersinfarct

De knip in de Antwerpse Leien heeft maandag nog niet voor het gevreesde verkeersinfarct gezorgd. ‘Mensen zoeken hun weg in die nieuwe verkeerssituatie, maar tot nu toe zijn er nog geen problemen’, zegt Cheryl Horemans van het infrastructuurproject Noorderlijn.

De Leien zijn sinds zondagnacht onderbroken tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat, omdat er op en onder het Operaplein en de Franklin Rooseveltplaats ingrijpende werken gepland zijn. Daarom is er op die plaats anderhalf jaar lang geen doorgaand verkeer mogelijk en werden de Leien ‘geknipt’.

Heel wat bewoners en pendelaars vrezen voor een verkeersinfarct, want de Leien zijn een belangrijke verkeersader door de stad. Op Pinkstermaandag werden er nog geen problemen vastgesteld, al volgt wellicht dinsdag pas de echte test. ‘De politie zal het verkeer de komende dagen ter plaatse begeleiden’, zegt Cheryl Horemans.

De aannemer is intussen ook gestart met het rooien van de bomen op de Italiëlei, tussen de Rooseveltplaats en de Tunnelplaats.

Lees hier hoe u voortaan nog in en uit ’t Stad geraakt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in