Veiligheidsmaatregelen na incidenten met stenengooiers tegen bussen
Foto: BELGA

De politie van de zone Brussel-West neemt veiligheidsmaatregelen nadat de afgelopen maanden verschillende bussen van De Lijn in Molenbeek bekogeld werden met stenen. Dat heeft de Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans zondagavond bekendgemaakt. In verband met de incidenten werd een 18-jarige ter beschikking gesteld van het parket, maar hij is intussen weer op vrije voeten.

Vorige week zeiden de vertegenwoordigers van De Lijn tijdens een vergadering met de politie dat er zich sinds april verschillende incidenten hebben voorgedaan. Bussen van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij bleken het doelwit geweest te zijn van onbekenden die met eieren en stenen gooiden. Bij de Brusselse MIVB hebben dergelijke incidenten zich niet voorgedaan.

Zowel op 8 april als vorige week donderdag moest de politie van de zone Brussel-West naar de Vierwindenstraat in Molenbeek afzakken omdat er respectievelijk één en drie ramen van een bus van De Lijn stukgegooid waren.

Als gevolg van die interventie heeft de politie nu beslist haar ‘veiligheidsdispositief’ op de bewuste lijn te versterken. Dat heeft er toe geleid dat de veronderstelde dader, een 18-jarige man, kon worden opgepakt. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket maar werd na verhoor vrijgelaten. De veiligheidsmaatregelen blijven de komende week van kracht.

Burgemeester Schepmans van Sint-Jans-Molenbeek wil dat de politie en de openbaarvervoermaatschappijen de beelden van hun bewakingscamera’s delen. ‘De politiezone Brussel-West blijft waakzaam voor de veiligheid van de gebruikers van het openbaar vervoer’, besluit ze.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in