Nadal haalt uit naar ref: “Je zal nooit meer umpire van me zijn”
Foto: Photo News

Rafael Nadal (ATP-4) heeft zich zondag in Parijs probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van Roland-Garros. De als vierde geplaatste Spanjaard was in de vierde ronde in drie sets (6-1, 6-2 en 6-2) te sterk voor zijn landgenoot Roberto Bautista Agut (ATP-18). “Rafa” maakte zich tijdens en na de partij druk over de prestatie van de Portugese umpire Carlos Ramos.

Nadal kreeg in het begin van de partij twee waarschuwingen van Carlos Ramos, die vond dat de Spanjaard te veel tijd nam om te serveren. De negenvoudige winnaar van Roland-Garros nam dat de Portugese umpire niet in dank af. “Ik werk een lang punt af aan het net, keer terug naar de achterlijn en krijg vervolgens een waarschuwing. Mag ik mijn handdoek op dat moment dan niet vragen”, vroeg Nadal aan de ref. “Bij andere umpires is dat geen enkel probleem, bij jou duidelijk wel. Dan zal je me nog veel waarschuwingen moeten geven. Doe maar, na deze match zal je nooit meer umpire van me zijn”, sloot Nadal de discussie af met een dreigement.

Nadal haalt uit naar ref: “Je zal nooit meer umpire van me zijn”
Foto: Photo News

Na de partij keerde de 31-jarige Spanjaard tijdens zijn persbabbel terug op het incident. “Sommige scheidsrechters willen hun stempel drukken op een wedstrijd. Dat lijkt me geen goede evolutie. Een umpire moet in het oog houden wat er gebeurt. De regels moeten duidelijk zijn en anders moet er maar een chrono op het veld gezet worden”, zei Nadal. “In het verleden zette hij (Carlos Ramos) me ook al onder druk. Hij verplichtte me de hele match om haast te maken. Jammer genoeg stel ik vast dat Carlos Ramos de pik op me heeft. Als men goed tennis wil zien, moet men de spelers ook de tijd geven om uit te blazen. Tennissers zijn geen machines.”

In de kwartfinales ontmoet Nadal zijn landgenoot Pablo Carreno Busta (ATP-21). De als twintigste geplaatste Spanjaard versloeg de Canadees Milos Raonic (ATP-6) na een zware vijfzetter. Carreno Busta trok na 4 uur en 17 minuten met 6-4, 6-7 (2/7), 7-6 (8/6), 4-6 en 6-8 aan het langste eind tegen het vijfde reekshoofd.

Nadal verkeert in bloedvorm en is goed op weg om zijn tiende eindzege op het Parijse gravel te veroveren. In zijn eerste vier wedstrijden verloor de gravelkoning gemiddeld slechts vijf spelletjes.