Vadis Odjidja verovert Poolse landstitel met Legia Warschau

Legia Warschau heeft zondag de twaalfde landstitel in Polen veroverd. De club van Vadis Odjidja-Ofoe had op de slotspeeldag van de Poolse Ekstraklasa genoeg aan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Lechia Danzig om zijn titel te verlengen. De voormalige Rode Duivel maakte voor eigen publiek de kampioenenmatch vol.

Na een povere seizoensstart onder ex-Anderlechtcoach Besnik Hasi, die medio september al de laan werd uitgestuurd, slaagde de Poolse trainer Jacek Magiera er alsnog in het tij te keren. Legia, dat zich als landskampioen plaatst voor de tweede voorronde van de Champions League, heeft in de eindstand twee punten meer dan Lech Poznan, Jagiellonia Bialystok en Lechia Danzig. Behalve twaalf titels staan er ook achttien Poolse bekers en vier Poolse Supercups in de prijzenkast.

Naast Odjidja-Ofoe komt ook ex-Beverenspeler Thibault Moulin uit voor de club uit de hoofdstad van Polen. Steeven Langil is ook eigendom van de kersverse landskampioen, maar werd in januari alweer uitgeleend aan Waasland-Beveren.