Froome doorstaat eerste test: “Tevreden na rustige eerste etappe”
Foto: Photo News

Titelverdediger Chris Froome (Sky) doorstond de openingsrit met glans in de Dauphiné. De Brit kwam niet in de problemen. “Het was een rustige, goede eerste etappe”, zei hij na afloop.

De openingsrit, met onderweg heel wat cols van derde en vierde categorie en één van tweede categorie was ietwat atypisch voor een openingsetappe, dus was het vooraf afwachten wat die eerste rit zou geven. Uiteindelijk sprongen zeven renners weg en bleven ze vooruit.

“In het begin van de rit hebben we met de ploeg het tempo onderhouden en probeerden we zo te vermijden dat de vluchters te veel voorsprong namen. Uiteindelijk kwam er weinig hulp van de andere ploegen en hebben we ook niet al te hard aangedrongen. Thomas De Gendt wint en pakt de gele trui. Hij zal die zeker nog enkele dagen dragen en pas op het eind, als we de grote cols bedwingen, denk ik dat hij die zal moeten afstaan. Zelf blik ik tevreden terug op deze dag. Het was mijn eerste koers sinds de Ronde van Romandië, het ging goed, zonder noemenswaardige problemen”, eindigde hij.