Ondanks de nieuwe terreuraanslag in Londen ging het op zondagavond geplande benefietconcert van de Amerikaanse popster Ariana Grande voor de slachtoffers van de eerdere aanslag in Manchester gewoon door, in aanwezigheid van 50.000 mensen.

Marcus Mumford van Mumford & Sons opende het benefietconcert in het cricketstadion van Old Trafford met de woorden 'laten we niet bang zijn'. Ook Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay, Robbie Williams, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Take That, Usher, Black Eyed Peas en uiteraard Ariana Grandebetraden er het podium van het herdenkingsconcert One Love Manchester verwacht. Niet aangekondigd, maar ook aanwezig: Liam Gallagher.

Tijdens het benefietconcert werd het een zangeresje uit het koor even te veel. Het meisje, een leerlinge van de Parrs Wood High School, barstte uit in tranen tijdens het zingen. Zangeres Ariana Grande schoot haar te hulp. Ze gaf het meisje een knuffel en hielp haar het liedje, 'My Everything' van Grande, af te maken.

Hoger doel

Bijna twee weken geleden kwamen 22 mensen om het leven bij een bomaanslag na een optreden van Grande in Manchester. ‘We hebben de verantwoordelijkheid om de slachtoffers te eren (...). One Love Manchester gaat niet enkel doorgaan, maar met een nog hoger doel’, zo stelde Scooter Braun, de manager van Grande eerder zondag. de veiligheidsmaatregelen werden wel nog aangescherpt.

De Britse politie verwacht in de zone van het concert ongeveer 130.000 mensen. In het aangrenzende voetbalstadion vindt ook een wedstrijd plaats ter ere van de afscheidnemende voetballer van Manchester United, Michael Carrick.

Voor One Love Manchester werden donderdag 35.000 tickets verkocht. De organisatoren hebben aangegeven dat de aanwezigen op het noodlottige concert van Grande gratis het evenement mogen bijwonen. De winst worden overgemaakt aan een fonds dat bijstand moet verlenen aan de nabestaanden van de bomaanslag.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in