Caroline Wozniacki (WTA 12) heeft zich zondag op Roland Garros in Parijs als eerste geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwentoernooi. De als elfde geplaatste Deense schone was bij de laatste zestien te sterk voor het Russische achtste reekshoofd Svetlana Kuznetsova (WTA 9) en haalde het na 2u01 met 6-1, 4-6 en 6-2. De Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 31) schakelde dan weer verrassend Venus Williams uit. Ook titelverdedigster Muguruza ligt uit het tornooi.

Voor Wozniacki is het pas de tweede keer in haar carrière (na 2010) dat de de laatste acht van Roland Garros bereikt. In de kwartfinales botst ze op Jelena Ostapenko (WTA 47), die zondag Samantha Stosur naar huis stuurde. De 19-jarige Letse versloeg in de achtste finales de veertien jaar oudere Stosur (WTA 22) in drie sets. Na 1 uur en 58 minuten gaf het scorebord de 2-6, 6-2 en 6-4 setstanden aan. De Australische Stosur, in 2010 verliezend finaliste in Parijs (tegen Francesca Schiavone), had in de tweede ronde nog Kirsten Flipkens (WTA 87) uitgeschakeld.

Titelverdedigster Muguruza uitgeschakeld

Bacsinszky stuurt Venus Williams naar huis, Mladenovic schakelt titelverdedigster uit op Roland Garros
Muguruza zal haar titel niet verlengen. Foto: AFP

Garbine Muguruza (WTA 5) zal haar titel op Roland Garros niet verlengen. De als vierde geplaatste Spaanse verloor in de achtste finales in drie sets van het Franse dertiende reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA 14): 6-1, 3-6 en 6-3 na 1 uur en 59 minuten.

Muguruza won vorig jaar op haar 22e met Roland Garros haar eerste en tot dusver enige grandslamtitel. Ze verraste toen in de finale Serena Williams met 7-5 en 6-4. In de twee jaar daarvoor haalde ze in Parijs telkens de kwartfinales. Na een moeizaam voorjaar eindigt het avontuur van Muguruza in de editie van 2017 een ronde eerder.

Mladenovic treft bij de laatste acht de winnares van het duel tussen tiende reekshoofd Venus Williams (WTA 11) en de als dertigste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA 31).

Bacsinszky stuurt Venus Williams naar huis, Mladenovic schakelt titelverdedigster uit op Roland Garros
Mladenovic is tevreden, zij staat in de kwartfinale. Foto: AFP

Venus out

Bacsinszky stuurt Venus Williams naar huis, Mladenovic schakelt titelverdedigster uit op Roland Garros
Bacsinszky schakelde verrassend Venus Williams uit. Foto: REUTERS

De 27-jarige Bacsinszky schakelde in de vierde ronde de negen jaar oudere Venus Williams (WTA 11) in drie sets uit: 5-7, 6-2 en 6-1 na 2 uur en 12 minuten. Veterane Williams, het tiende reekshoofd, kegelde Elise Mertens (WTA 60) in de derde ronde uit het toernooi. Bacsinszky speelt bij de laatste acht tegen het dertiende reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA 14).