Griezmann blijft bij Atlético na transferverbod: “Nu vertrekken zou niet fair zijn”
Foto: Photo News

Antoine Griezmann blijft volgend jaar voor Atlético Madrid voetballen. Dat bevestigde de Franse aanvaller zelf. De laatste tijd werd de Franse international vaak gelinkt met Manchester United dat zo’n slordige 98 miljoen euro voor hem veil had. Eerder deze week kreeg Atlético echter te horen dat ze tot 1 januari geen transfers meer mogen doen, wat de Fransman overstag deed gaan om te blijven.

“Het hof van arbitrage voor de sport heeft zijn sanctie uitgesproken, waarop ik heb besloten om te blijven”, vertelde Griezmann aan Telefoot. “Het was opnieuw een goed seizoen en hopelijk kunnen we een paar goede transfers doen in Januari. Het is een moeilijk moment voor de club en mijn ploegmaats. Het zou niet fair zijn om nu te vertrekken.”

Griezmann kondigde vorig maand nochtans aan dat de kansen zes op tien waren dat hij naar Old Trafford zou verhuizen. Manchester United was ook bereid om de 98 miljoen euro te betalen die Atlético eiste, maar dan moesten de Spanjaard opzoek naar een vervanger, wat door het transferverbod niet gaat. Onder andere Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette stond in de belangstelling van Atlético en ook Chelsea-spits Diego Costa stond op het verlanglijstje.

Atlético kreeg het transferverbod op gelegd nadat ze een aantal internationale minderjarige voetballers contracteerden. Vorig jaar kregen ook al Barcelona en Real Madrid een gelijkaardige straf opgelegd voor het overtreden van de reglementen bij internationale transfers van spelers onder de achttien jaar.