De Belgische jumpingploeg is in Denemarken als vierde geëindigd in de Nations Cup Jumping van Uggerhalne en heeft zo zijn leiderspositie in divisie 2 verstevigd. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt Denemarken, dat een thuiszege boekte, plots de grootste belager van de Belgen.

Uggerhalne betekende voor ex-wereldkampioen Philippe Le Jeune zijn debuut als chef d’équipe van de Belgische B-ploeg. Met een totaal van zestien strafpunten sleepte hij een vierde plaats uit de brand, net voor Engeland, de tweede in het klassement. In de eerste ronde bleven Gaetan Decroix met Quel Homme de Hus en Karline De Brabander met Fantomas de Muze foutloos terwijl startruiter Hendrik Denutte met Cassis vd Kranenburg acht strafpunten opliep en slotruiter Dominique Hendrickx met Bacardi les Hauts voor het schrapresultaat van elf strafpunten zorgde.

In ronde 2 mochten de zestien strafpunten van Denutte doorstreept worden en herpakte Hendrickx zich uitmuntend met een nul op het scorebord. Decroix en De Brabander stootten elk één balk af en die acht strafpunten zorgden voor het eindsaldo van zestien.

Het eindklassement van de Nations Cup Divisie 2 wordt opgemaakt aan de hand van de vier beste resultaten in zeven wedstrijden. België boekte tot nu toe één eerste plaats, twee tweede plaatsen en één vierde en staat daarmee riant op kop met een totaal 350 punten. De voorsprong op naaste achtervolger Engeland liep in Denemarken op van 85 naar 95 punten. Denemarken is derde met 155 punten.

Er resten nog drie wedstrijden: volgende week Sopot (Polen), eind deze maand Roeser (Luxemburg) en begin september Gijon (Spanje). In theorie kunnen Denemarken of Engeland nog over België wippen als zij respectievelijk nog twee en drie keer winnen.

Stand:

1. België 350 punten

2. Engeland 255

3. Denemarken 155

4. Noorwegen 120

5. Polen 95

6. Luxemburg 90

7. Tsjechië 70

8. Portugal 65

9. Hongarije 60

10. Oostenrijk 50

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in