Coucke zet tegenaanval in op Perrigo
Foto: BELGA

Ondernemer Marc Coucke heeft een tegenclaim tegen Perrigo ingediend bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie (Cepani). Dat staat in documenten die de Amerikaanse farmareus indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Dat meldt De Tijd. Coucke eist een schadevergoeding van Perrigo omdat hij vindt dat de farmagroep niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma. Welk bedrag hij van Perrigo eist, is niet bekend. Coucke wil geen commentaar kwijt. Het investeringsfonds Waterland, dat Omega Pharma mee verkocht aan Perrigo, diende geen tegenclaim in.

De oorspronkelijke claim van Perrigo dateert van eind vorig jaar. De farmareus beweert dat Omega Pharma onder zijn vorige eigenaars, onder wie Marc Coucke, nog niet verkochte producten als omzet boekte .

Perrigo vindt dat het daarom te veel heeft betaald voor de overname van het bedrijf, en diende daarom eind vorig jaar een claim van meer dan 250 miljoen euro in tegen de twee verkopende partijen. Hoewel Coucke nog steeds een belangrijke aandeelhouder van Perrigo is, werd hij binnen het bedrijf ook op een zijspoor gezet.

Coucke heeft altijd ontkend dat Perrigo misleid zou zijn door de top van Omega. ‘Ze hebben zes maanden lang met 300 man alles zitten analyseren’, stelde hij eerder. ‘Ik ga het simpel zeggen: ze kopen een auto, rijden er zelf tien keer tegen de muur mee. En zeggen na zes maanden: ‘We zouden hem willen terugbrengen, want er zijn blutsen in.’’