Vijf uittips voor Vaderdag
Foto: Getty Images

Op zondag 11 juni is het opnieuw tijd om het mannelijke gezinshoofd in de bloemetjes te zetten. Een gepast cadeau voorzien voor de pater familias loopt niet altijd van een leien dakje, waarom geen activiteit voorzien en genieten van wat welverdiende ‘quality time’ met het gezin? Vijf specifieke uittips voor Vaderdag waar u elke vader wel mee kunt plezieren.

Bierdegustatie op de stoomtrein

Vaders die zich graag even terug in hun jeugdjaren wanen, kunnen gelukkig gemaakt worden met een bezoek aan een nostalgische stoomtrein in Maldegem, Oost-Vlaanderen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt op Vaderdag een bierdegustatie ingepland. Een vijftal streekbieren en gin-tonic kan gesmaakt worden in de stoomtrein, gezeten op de oude houten banken of in pluche zetels uit grootmoeders tijd.

Meer informatie op de website.

SuperVliegSuperMouche

In het park van Vorst in Brussel wordt voor de zesde keer parkfestival ‘SuperVliegSuperMouche’ georganiseerd. Zowel voor vaders die willen genieten in de zomerbar met een glas in het hand, als voor vaders die met de kleinsten een speciale ontdekkingsplek, muziek en het parktheater willen ontdekken. Meer dan dertig Brusselse organisaties staan klaar om er een onvergetelijke dag van te maken.

Meer informatie vindt u hier.

Een dagje met de Vespa

Vlaanderen en Vespa’s worden misschien niet meteen met elkaar geassocieerd, toch kan de Italiaanse tweewieler in elke provincie wel gehuurd worden. Vaders en motoren associëren we op zijn beurt wel, een ritje met de Vespa is dus gegarandeerd een schot in de roos. Of het nu is voor een ritje in centrum Leuven of in de Vlaamse Ardennen, hier kan elke vader van genieten.

Vespa’s kunnen onder andere gehuurd worden bij La bella Vespa, Vespa4Rent en Vespa Fun.

Brunchen op een bootje

Een ontbijt of brunch op bed heeft elke vader wel al mogen ontvangen. Kom eens wat origineler uit de hoek met een brunch op een boot. Vaar zelf de Gentse binnenstad en de Leie af terwijl vader kan genieten van een welverdiend ontbijt.

Bootjes kunnen onder andere hier gehuurd worden.

Fietsen naar de nieuwe jachthaven van Cadzand

De veelbesproken hypermoderne jachthaven ‘Yacht’ is pas geopend, en vormt de ideale locatie voor een originele daguitstap met het gezin. Cadzand biedt er 125 ligplaatsen voor de grootste jachten, met een eigen restaurant met uitzicht op de jachthaven en een panoramisch uitzicht over de Westerschelde. Ook Sergio Herman heeft er twee restaurants, Pure C en AIRrepublic, met zicht op de kust. De perfecte setting voor een verdiende rustpauze na een fietstocht langs de Zeeuwse Kust, of na een fikse wandeling in Het Zwin.

Meer informatie op de website.