Communicatiedirecteur Witte Huis opgestapt
Foto: AP

Mike Dubke heeft ontslag genomen als communicatiedirecteur van het Witte Huis. Hij was slechts drie maanden aan de slag.

Dubke bevestigde het nieuws van zijn ontslag aan de conservatieve zender Fox News. ‘Het is een eer geweest om president Trump en zijn administratie te dienen’, sprak hij. Enkele uren eerder had presidentieel adviseur Kellyanne Conway al laten vallen dat Dubke zijn wens kenbaar had gemaakt. ‘Hij heeft hier hard gewerkt’, zei ze over hem.

Dubke wou eerst op 18 mei opstappen, maar hij bood aan om aan te blijven tot de eerste buitenlandse reis van president Trump afgelopen was. Het is evenwel niet duidelijk of de man het Witte Huis nu verlaat, of nog zal wachten tot er een opvolger is.

‘Onwaar’

Het ontslag van Dubke, naar eigen zeggen om ‘persoonlijke’ redenen, lijkt te wijzen dat het Witte Huis personeel grondig herschikt zal worden - een gerucht dat al even de ronde doet. Toch sprak Conway dat tegen. ‘Ik lees daar veel dingen over die onwaar zijn. Ik werk hier elke dag, en de mensen werken veel meer samen dan de buitenwereld denkt.’

Dubke werd het Witte Huis binnengeloodst door woordvoerder Sean Spicer. Die laatste kwam door de verschillende crisissen rond Trumps presidentschap herhaaldelijk in de vuurlinie te staan. Vervolgens zou de president zou hoogst ontevreden geweest zijn met het werk van zijn communicatiedienst. Daarom zou ook Spicer een heroriëntering te wachten staan.