Broertje van Kobe Desramaults Superette opent de deuren
Foto: pol de wilde

In Gent opent Kobe Desramaults deze week de Superette RTT, het broertje van De Superette in de Guldenspoorstraat. In het Belgacaomgebouw kunt u niet enkel terecht voor pizza, donderdag opent namelijk ook zijn tweede project: Chambre Séparée.

Vanaf deze week is Kobe Desramaults fulltime Gentenaar – professioneel toch. Vorig jaar sloot hij zijn sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter om zich op zijn favoriete stad toe te leggen. Gent had al De Superette en het inmiddels gesloten De Vitrine. Nu opent Desramaults ineens twee nieuwe restaurants. Chambre Séparée is exclusief: 200 euro voor 20 gerechtjes. En vooral: slechts 16 stoelen per avond. Reserveren wordt aartsmoeilijk.

Maar wie minder budget heeft én gewoon binnen wil lopen, kan dat ook. In hetzelfde gebouw opent morgen al Superette RTT, een pizzaconcept. ‘De pizza’s worden buiten op een mobiele houtoven bereid’, zegt Desramaults. ‘Bij het vallen van de avond, om 18 uur, gaat de keuken open. We willen absoluut gebruikmaken van de unieke locatie en een gezellige, zomerse sfeer creëren, tussen de sparrenbomen.’

INFO

De Superette RTT, Keizer Karelstraat. Woensdag t.e.m. zondag van 17.00 tot 23.30 uur.