Karolina Pliskova heeft jacht op Angelique Kerber ingezet
Foto: Photo News

‘s Werelds nummer drie Karolina Pliskova heeft maandag op Roland-Garros de jacht op de eerste plaats op de wereldranglijst ingezet. De 25-jarige Tsjechische, tweede reekshoofd op het gravel in Parijs, nam in 1 uur en 20 minuten met 7-5 en 6-2 de maat van de Chinese Zheng Shuai (WTA-67). In de tweede ronde treft ze de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA-86).

Ondanks de vroege uitschakeling van de Duitse Angelique Kerber (WTA-1) en het verstek van de Amerikaanse Serena Williams (WRA-2), ligt de eerste plaats op de WTA-ranking niet zomaar te grabbel in Parijs. Pliskova moet het toernooi winnen om Kerber als nummer een af te lossen. Evident is dat niet. Pliskova bereikte nog maar één keer de finale van een Grand Slam - vorig jaar was ze runner-up in New York - en in haar voorbereiding op Roland-Garros kon ze niet overtuigen. In Stuttgart ging ze er in de kwartfinales uit, in Praag in de eerste ronde, in Madrid in de tweede en in Rome in de kwartfinales. Op Roland-Garros, waar ze voor de zesde keer op de hoofdtabel staat, won ze bovendien in haar carrière nog maar drie wedstrijden. Drie keer ging ze er in de eerste ronde uit, twee keer in de tweede.

Ook de Roemeense Simona Halep (WTA-4), net als Pliskova 25, kan de nieuwe nummer een worden. Zij begint dinsdag aan haar toernooi met een wedstrijd tegen de Slovaakse Jana Cepelova (WTA-89). Halep kende wel een goede voorbereiding. Drie graveltoernooien leverden haar evenveel finales op. Ze won Madrid en was runner-up in Stuttgart en Rome. Op Roland-Garros was Halep in 2014 verliezend finaliste.