Tiger Woods gearresteerd voor rijden onder invloed
Foto: rr

Tiger Woods is in de nacht van zondag op maandag gearresteerd voor rijden onder invloed in zijn woonplaats Jupiter, in de staat Florida. Dat melden Amerikaanse media op gezag van politiebronnen. De 41-jarige topgolfer werd maandagochtend onder voorwaarden weer vrijgelaten.

De wagen van Woods werd zondagnacht om 3 uur door de politie aan de kant gezet. Hij bleek te diep in het glas te hebben gekeken, werd gearresteerd en moest zijn roes dus uitslapen in de cel in de gevangenis van Palm Beach. Rond 11 uur vanochtend werd hij dan weer op vrije voeten gesteld. Het is al de tweede keer dat Woods betrapt wordt op rijden onder invloed.

Het is ook niet de eerste keer dat Woods het nieuws haalt met extrasportieve strapatsen: in 2009 haalde hij wereldwijd voorpagina's nadat hij een auto-ongeval veroorzaakte na een ruzie met echtgenote Elin Nordegren. De affaire mondde uit in wekenlange onthullingen over de buitenechtelijke affaires van Woods.

Vier operaties

De golfcarrière van de 41-jarige Woods staat al langer op een laag pitje wegens aanhoudende rugproblemen. Zijn laatste optreden was in februari, toen hij moest opgeven in de Dubai Desert Classic. Vorige maand onderging Woods nog een rugoperatie (de vierde al), die hij naderhand zelf omschreef als "directe opluchting". Woods stelde toen zelf dat zijn prognose voor een terugkeer in het golfcircuit positief was, maar dat hij zijn rug drie maanden lang niet mocht draaien. "Ik heb me niet zo goed gevoeld in jaren. Maar momenteel gaat al mijn aandacht naar m'n rehabilitatie en wat de dokters me zeggen. Ik concentreer me dus op de korte termijn. Ik wil mijn dokters bedanken voor hun fantastische werk en steun. En ik wil ook de fans bedanken voor hun fenomenale steun. Het betekent meer dan je je kan voorstellen. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik herhaal: woorden kunnen niet uitdrukken hoe goed het voelt om pijnvrij te zijn."

Woods staat met 14 Major-zeges tweede op ranglijst met meest succesvolle golfers aller tijden, maar is momenteel wel gezakt naar de 876ste plaats op de wereldranglijst.